Anlita proffs när du köper tomt för husbygge

När det är dags att köpa hus tar de flesta ställning till om de ska köpa ett äldre hus med trädgård eller köpa en tomt och bygga ett nytt hus på. Det finns flera fördelar med att köpa en egen tomt och bygga ett anpassat drömhus. Läs mer här.

När du väl har bestämt dig för att köpa tomten med drömläget och bygga ett hus anpassat efter dina och din familjs behov är det en riktigt god idé att ta hjälp av en tomtexpert. Tomtaffären blir enklare med Bocenter som hjälper dig med hela resan från tomt till färdigt bygge.

Fördelar med att köpa tomt

tomtI valet mellan att köpa ett färdigt hus eller köpa en tomt att bygga på kommer de flesta fram till att det blir nästan lika dyrt oavsett vilket alternativ som väljs. Om priset kan räknas bort som en avgörande faktor finns det en hel del annat som talar för att välja en tomt för nybygge istället. Naturligtvis spelar även läget in. Expressen skriver i en artikel om tomtköp i attraktiva områden att det viktigaste är att du

“måste vara snabb och uppmärksam”.
Fördelarna med att köpa tomt är att du kan skapa ditt eget drömboende på ditt sätt och du får ett helt nytt hus som ingen tidigare har bott i. Du har dessutom fria händer att bestämma hur trädgården ska se ut.

Anlita tomtexpert

Det finns också en hel del fördelar med att anlita fackmannamässiga tomtexperter inom området. Här kan Bocenter ställa upp med sin expertis kring bygglovsregler, kommunkontakter, lagfarter, projektering, val av hus, budgetering och andra saker som du behöver tänka på. Glöm inte att du som köpare dessutom har ett större ansvar om du köper tomten av en privatperson.