Belysning i hemmet och trädgården

Även om ljusare tider börjar inta landet är det mysigt att kunna pryda hemmet med fin belysning. Vem tackar nej till mysig solcellbelysning på balkongen och dimbara lampor i badrummet? Välj rätt lampa för rätt rum för att sedan kunna börja njuta.  

belysningBelysning är bland det viktigaste i hemmet för att skapa en bekväm miljö att vistas i. Med lampor hos MallofDesign kan man skapa både känsla och stämning i rummet. Dock så kan det vara svårt att veta vilken typ av lampa och ljuskälla som passar bäst. Därför har vi här sammanfattat de vanligaste lamporna och i vilka rum de passar bäst.

När man ska planera belysningen i vardagsrummet är det bra att tänka igenom vad man oftast gör i rummet. Tittar på tv, läser, umgås med vänner? Tänk på att belysningen ska vara anpassad för att passa in för alla dessa aktiviteter. Som man tipsar om på Elle Decoration är det bra att kunna tända och släcka olika lampor och kanske även dimra för att kunna hitta den allra bästa styrkan för stunden. Här passar både taklampor, stämningslampor och läslampor bra.

I köket och badrummet vill man oftast kunna välja mellan stark och tydlig belysning men även kunna ha lugn och skön styrka ibland. Enligt Leva & Bo är det bästa alternativet för badrum och köket att införskaffa spotlights som går att dimra. För att få en optimal styrka i de lägen då man vill ha extra bra ljus kan man även ha en extra lampa att tända i de fall man önskar att kunna komplettera ljusstyrkan.

Belysning utomhus

Självklart vill man kunna njuta lite extra av sin trädgård eller balkong även när det är mörkt, speciellt nu under sommarhalvåret. Därför är det både kul och mysigt att använda sig av belysning även där. För att slippa dyr elräkning och jobbiga förlängningskablar är ett bra tips att satsa på solcellsbelysning. Denna typ av belysning finns i många olika varianter där batteriet på lamporna är uppladdningsbara av endast dags- och solljus. Lamporna brukar även ha funktionen att de släcks under ljusa dagen och tänds när det blir mörkt igen.