Bomässan för alla hemmafixare

Våren kallar och snart vill man äta alla dagens mål ute i solen. Ett populärt projekt som många svenskar planerar så här års är att bygga en altan eller uteplats i anslutning till huset. För tips och inspiration till projekten hålls därför Bomässan i Helsingborg nu i februari.

uteplatsOavsett om det handlar om att renovera eller bygga nytt är bomässan den plats som varje år erbjuder inspiration och kunskap från hundratals utställare. Mässan hålls nu i februari i Helsingborg Arena där man kommer kunna träffa både kända och nya ansikten bland utställningsmontrarna. Många planerar till exempel att bygga en altan under semestermånaden eller renovera ett av uthusen som står orört sedan flera år tillbaka. Då Boverket inte kräver något bygglov för en uteplats i anslutning till huset och som är i nivå med marken, är det både enkelt smidigt att ta sig an projektet. Genom att få tips och idéer på mässan kommer man kunna vara fullt påläst när man väl sätter igång.

Om altanen inte anses vara en tillbyggnad eller nybyggnad behövs inget bygglov. Altanen får då byggas var som helst på tomten och ända fram till tomtgränsen utan grannens medgivande. – Boverket

Bygga en uteplats

Det viktigaste att tänka på när man sätter igång att bygga en uteplats är att vara tillräckligt påläst. Med bra kunskap kan man sedan skapa sig en bra ritning och planering över projektet så man vet vad som behövs köpas och eventuellt beställas. Som till exempel virke, växter, räcke från Wernamo Design, möbler och annat material som behövs för att uteplatsen ska kunna kännas fulländad. Sedan är det bara att anlita en hantverkare som göra arbetet åt dig, eller sätta igång byggande om du väljer att själv bygga din perfekta uteplats.