Förnya badrummet utan att renovera

Efter att rotavdraget blev mindre vid årsskiftet går renoveringstrenden sakta nedåt. Men egentligen krävs inte alltid en totalrenovering, det finns mängder av smarta knep som förnyar ditt rummen i ditt hem ändå. Varför inte fräscha upp badrummet med ett nytt badkar?

handdukarReglerna för rotavdraget ändrades vid årsskiftet. Riksdagen har beslutat rotavdraget sänks till 30 procent av arbetskostnaden vilket betyder att färre har råd att renovera. Badrummet är den del i hemmet som ska kännas avslappnande och fräscht och brukar därför vara högt uppsatt på att-göra listan. Men egentligen behöver du inte totalrenovera badrummet bara för att få det förnyat. Det finns mängder av knep att ta till, allt från att byta ut textilier, sätta in doftande blommor eller bara byta ut badkaret. Här listas 6 knep på hur du kan piffa till ditt badrum utan att behöva renovera.

Visst är det härligt med ett badkar ändå, det tillför så mycket till ett badrum – Sköna Hem

Inreda med badkar

En viktig del av rummet är badkaret som oftast står i centrum. Små, stora, färgglada eller klassiskt vita, det är egentligen bara fantasin och gränserna som sätter stopp. Man kan hitta kar med olika funktioner, former och med olika komfort. Det mest populära de senare åren har varit att sätta in ett massagebadkar. Många vill ha det lilla extra och om storleken tillåter är avslappnande bubblor och olika massageprogram i vattnet något som står högt upp på önskelistan. Majoriteten av alla bubbel- och massagebadkar får faktiskt plats där ordinarie badkar står idag.

Små badrum kräver små badkar

Är du ändå den som inte har plats med ett lyxigt bubbelbad? Ibland är inte badrummet tillräckligt stort som önskat och det utvalda badkaret kanske inte riktigt får plats. Samtidigt  vill man ändå behålla möjligheten att kunna ta ett varmt och avslappnat bad. Lyckligtvis finns det badkar i alla storlekar, i många fall kan små vara finare än större. Här finns tips på hur du med ett litet badrum ändå kan inreda och rusta upp badrummet med ett fint badkar.