Vårens gula inredningstrend

Det finns många sätt att förnya sitt hem på och nu till våren kommer en hel del nya trender att bli heta att inreda våra hem med – och den starkaste är den mest lysande och är att inreda hemmet med lysande gul färg, vilket är perfekt för den som vill ge sitt hem en vårigare känsla.

kuddar soffa vardagsrumVill man förnya badrummet utan att renovera eller rent av förnya hela sitt hem utan att lyfta ett enda finger för en större renovering finns en hel del spännande trender för våren att ta fasta på. Den hetaste av dem alla är dessutom en som heller inte kräver en massa renoveringar av olika slag – den fokuserar nämligen bara på en enda detalj och det är färgen gult i alla dess former. Och känner man att den trenden är en som passar ens person så finns massvis av smarta sätt att inreda med denna färg på.

Att inreda med gult

Något Elle Decorations bland annat tipsar om, när man inte vill eller kan måla om ett helt rum, är att måla om en detalj i rummet med vårens trendfärg. Till exempel kan man måla en dörröppning för att skapa ett spännande intryck, eller så kan man måla om en specifik möbel i hemmet för att få in en gul detalj bara. En annan smart sak är att kombinera den gula trenden med en annan stor trend för året och det är att inreda med sammet – varför inte köpa sig en gul sammetsfåtölj och placera i vardagsrummet? Det ger en ljus och härligt inbjudande känsla plus att det skänker ett nytt liv till rummet. Men något man ska tänka på när man använder den här typen av starka förger i sin inredning är att tona ned sina andra detaljer. Har man redan massa andra färger som tar blickfång i rummen hemma kan det vara bra att tona ned dessa – till exempel ställa de allra mest utstickande sakerna i källaren eller i ett förråd så länge. Något man nämligen också ska komma ihåg är att de flesta inredningstrender går igen så kasta inte dina inredningsdetaljer bara för att något nytt är inne en viss period – sannolikheten att trenden kommer tillbaka snart igen är ganska så stor!